måndag 27 juli 2009

Agility-semester!


YES!
Storma & matte tog sitt 2:a HOPPCERT på 4-dagarstävlingen i Sundsvall. Den lilla damen har varit fantastiskt duktig under tävlingarna som vi varit på under semestern.

Förra helgen var vi på en 1-dagars tävling i Bollnäs. Fint väder o varmt var det och Storma avståndshandlades och förstod föredömligt, tills matte gick lite för tidigt ifrån en tunnel, då hon följde hon matte korppsrörelse lite för följsamt, och missade att gå in i en tunnel...fick en vägran (5fel) men en riktigt bra tid....och en 6:e plats. I agilityklassen hade vi lite för hög fart när vi kom till slalom, så hon gick in i 2:a porten, så vi tog om, slutade på en 4:e plats ;0)
Passade på att släktforska lite när vi var i Bollnäs, hittade mormors morfar och hans familj.. bl a.
t om bild på huset där han bodde.
Så styrde vi kosan mot Sundsvall, hade några dagar på oss så vi turistade lite också och flera loppisfynd hann vi med också.
Så skulle tävlingen i Sundsvall börja, kl 19.00 på onsdagkvällen skulle man få sätta upp sitt tält så vi tänkte att det var bra om vi kom i god tid...18.40 var vi där och då fanns det en sketen dålig plats kvar vid banan..med äcklig slänt, full med rödmyror och tvestjärtar visade det sig senare. Det var nästan ingen som hade respekterat var som stod i PM:et...skit-dåligt!
Torsdagen startade tävlingen 08.00 med Medium o Large på varsin bana.. och sen var det så dags för oss i smallklassen. Storma gick jättebra, tills jag för en kort sekund släppte "taget" och vips hade jag visat fel tunnelingång = Disk! Men priset tog vår kära Brusa, som hann till hinder 7-8 (som stod nära vårt tält) sen dök hon rakt in i vårt tält, på jakt efter sitt belöning, godiset!
Tok-Fian ;0)
Nästa dag när vi vaknade VRÄKTE det ner, himlen hade verkligen öppnat sig och när vi kom till tävlingsplatsen, stod gräsplanerna till större delen under vatten, så alla hinder skulle flyttas till en närliggande grusplan. Många deltagare hjälptes åt med flytten och dräneringen av grusplanen som också bitvis stod under vatten. Nån föreslog att man nog borde dela ut snorkel åt alla "pappisar" innan de skulle ta långhoppet, som låg till hälften under vatten. En timma försenade startade tävlingen och när det var vår tur som ca 20:e hund i klassen, var vi riktigt taggade och gav järnet. När vi kom i mål gick in på en 2:a plats och när klassen var färdig hade vi bara petats ner av ett ekipage...och tänk både 1:an & 2:an var fullcertade så vi vi fick CERT, knappt 1sek efter 1:an.
På kvällen arrangerade vi BTS KM i agility. Vi startade med en hoppbana och efter att ha kört den låg Storma o jag på 2:a plats, tyvärr höll inte matte koncentrationen uppe på den avslutande svåra agilitybanan, utan drog på oss en disk.

Inga kommentarer: