lördag 3 januari 2009

Gott Nytt Agilityår!

Idag har vi så börjat med årets tävlande ;0)) Kistamässan, är platsen så det tar bara 15minuter för oss dit, sovmorgon för en gång skull på tävlingsdag var inte dumt. Ändå kom vi dit ca 1timma för tidigt.
Brusa & husse startade först ev oss i Ag3 men tyvärr blev det en disk då hon tog en egen tunnelingång och inte alls den som domaren o husse tänkte sig. Men farten var okey.
Sen var det Storma. Det gick ganska bra, förbi nåt hopphinder som stod som en fälla, fart över bommen och kontakt för att inte ta fel ingång på "makaronen" som ligger mitt framför med en lockande "fel" tunnelingång i blickfånget. Min styrning blir något för lång så hon tvekar (!!! Det har nog inte hänt någon gång tidigare) vid tunnelingången, hon brukar ju chansa på att "det är klart att den här är rätt"... Sen flyter det på o jag skyndar mig lite för mycket och tänker inte tanken att hon ska ta hopphinder i stället för en tunnel....Disk! Annorlunda fel, men kul, mycket energi! Nu jäklar...
Hopploppet då? Lite snett staket, 3 hinder o sen in i tunneln som ligger som en makaron, hopphinder rakt fram och slalom rakt fram efter det. Många, många halkade eller kom alldeles för fort till slalom, tog andra porten, vägran. Därför bromsade jag Storma ordentligt för att få henne att gå rätt, och det kostade tid!! Vi gick banan felfritt, men tyvärr på 41,81 (referenstiden var 40sek) alltså 1,81 i tidsfel. Tydligen halkade Storma ganska mycket också i början av banan, inget som jag märkte eller hon brydde sig om, men som sagt det kostade i tid.
Brusa gjorde bra ifrån sig, men när det var dags för muren skulle hon absolut inte ta den, vägrade två gånger, fast den varit med i förra loppet o då var det inga problem. De tog om o tog om men ändå blev det en tid på 48, nånting...lite synd för annars hade nog tiden räckt en bit för det var många som hade tidsfel o fel. Vår lagkompis Konrad kom 4:a i detta sista lopp, GRATTIS! Kebban diskade sig, men honom vill vi också gratulera han blev pappa i natt, till 7st BT (6+1) & en son ska flytta hem till dem. GRATTIS!

Inga kommentarer: